Sprinklertechnicus

Doel

De opleiding  sprinklertechnicus is het vervolg op de opleiding aankomend sprinklertechnicus. Tijdens de opleiding sprinklertechniek wordt verder ingegaan op de NEN-EN12845/NEN 1073 en op het hydraulisch rekenwerk.

Het ontwerp proces wordt uitgebreid waarbij niet alleen wordt verwacht dat u aan het eind van de opleiding een goed en passend sprinklerontwerp kunt neerzetten maar dat deze ook economisch efficiënt is. 

Bestemd voor

De opleiding is bestemd voor degene die de opleiding aankomend sprinklertechnicus succesvol heeft afgerond en een gecertificeerd specialist op het gebied van sprinklertechnieken wil worden.

Cursus omschrijving

De opleiding bestaat uit tien lesdagen die wekelijks in het leslokaal van EFPC worden verzorgd. Een lesdag zal bestaan uit twee dagdelen waar in ieder dagdeel een onderwerp wordt behandeld op het gebied van kennis, ontwerpen en/of rekenen. Tijdens de lessen zijn er voldoende mogelijkheden om vragen te stellen en te oefenen met de lesstof.

Van de deelnemer wordt verwacht dat naast het volgen van de cursusdagen eveneens thuisstudie wordt gedaan, hierbij moet worden gerekend op ca. 12 uur per week.

Om te kunnen deelnemen aan de opleiding moet de aanmelder de opleiding Aankomend sprinklertechnicus hebben afgerond. 

Cursusduur en -kosten

De cursusduur bedraagt 9 lesdagen van 8:30 tot 16:30 en de cursuskosten bedragen € 2.350,- dit is inclusief digitaal lesmateriaal en verzorging zoals koffie, thee en lunch (tussen de twee dagdelen) echter exclusief examenkosten.

Indien u zich voor 31-12-2018 aanmeld bedragen de kosten voor de cursus € 2.250,-.

Start opleiding & examen

De opleiding Sprinklertechnicus start op 7 maart & 26 september 2019.

Het examen zal voor de sprinklercursussen worden verzorgd door CIBV en Certoplan en op  15/16 mei en 4/5 december 2019 worden afgenomen. Hiervoor dient men zichzelf aan te melden.