Sprinklertechnicus

Doel

De opleiding  sprinklertechnicus is het vervolg op de opleiding aankomend sprinklertechnicus. Tijdens de opleiding sprinklertechniek wordt verder ingegaan op de NEN-EN12845:2004 + A2:2009 + NEN 1073:2010 en op het hydraulisch rekenwerk.

Het ontwerp proces wordt uitgebreid waarbij niet alleen wordt verwacht dat u aan het eind van de opleiding een goed en passend sprinklerontwerp kunt neerzetten maar dat deze ook economisch efficiënt is. 

Bestemd voor

De opleiding is bestemd voor degene die de opleiding aankomend sprinklertechnicus succesvol hebben afgerond en een gecertificeerd specialist op het gebied van sprinklertechnieken wilt worden.

Cursus omschrijving

De opleiding bestaat uit tien lesdagen die wekelijks in het leslokaal van EFPC worden verzorgd. Een lesdag dag zal bestaan uit twee delen waar in ieder dag deel een onderwerp wordt behandeld op het gebied van kennis, ontwerpen en/of rekenen. Tijdens de lessen zijn er voldoende mogelijkheden om vragen te stellen en te oefenen met de lesstof.

Van de deelnemer wordt verwacht dat naast het volgen van de cursusdagen eveneens thuisstudie wordt gedaan, hierbij moet worden gerekend met ca. 12 uur per week.

Om te kunnen deelnemen aan de opleiding moet de aanmelder de opleiding Aankomend sprinklertechnicus hebben afgerond. 

Cursusduur en -kosten

De cursusduur bedraagt 9 lesdagen van 8:30 tot 16:30 en de cursuskosten bedragen € 2.250,- dit is inclusief digitaal lesmateriaal en verzorging zoals koffie, thee en lunch echter exclusief examenkosten.

Start opleiding & examen

De opleiding Sprinklertechnicus start op 8 maart & 20 september 2018.

Het examen zal voor de sprinklertcursussen worden verzorgd door CIBV en op  30/31 mei en 5/6 december 2018 worden afgenomen. Hiervoor dient men zichzelf aan te melden.